Cum îți alegi un manager de parole?

Cu toții știm cât de mult a evoluat tehnologia, iar cum aproape întreaga noastră viață s-a mutat și în mediul online, avem nevoie de parole puternice pentru a ne proteja conturile. Astfel, pentru a fi în siguranță majoritatea oamenilor folosesc un manager de parole.

Cum te ajută un astfel de manager?

Ei bine, după cum spune și numele, acest manager de parole te ajută să-ți faci mai ușor managementul parolelor conturilor tale. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi o parolă puternică și diferită pentru absolut fiecare cont pe care-l creezi pe internet, iar apoi le introduci în soft-ul respectiv. În momentul în care tu ai nevoie să te conectezi la contul de Facebook, spre exemplu, doar alegi ”Facebook” din lista managerului și el îți va completa singur datele de logare introduse de tine anterior.

Este absolut necesar un astfel de soft?

Soft-ul a fost gândit pentru a-ți face viața virtuală mai ușoară, dar și mult mai sigură. Din nefericire, un număr mare de utilizatori aleg să folosească aceeași parolă pentru toate conturile lor deoarece le este frică să nu o uite. Acest lucru este foarte periculos în cazul unui atac cibernetic. Dacă un singur site este spart de un hacker, iar tu folosești aceeași parolă peste tot, el va putea să intre cu ușurință în toate conturile tale, distugându-ți atât viața virtuală, cât și pe cea reală. Aici intervine însă managerul de parole. Prin intermediul său, tu vei putea să-ți alegi o parolă foarte complexă și alambicată pentru fiecare cont și nici nu va fi nevoie s-o ții minte. Astfel, în cazul unui atac cibernetic asupra unui site pe care-l utiliezi, va fi compromis doar contul de pe site-ul respectiv, nu și restul conturilor tale.

Care este cel mai bun manager de parole pentru mine?

În rândul utilizatorilor de astfel de programe s-a făcut remarcat Bitwarden. Acesta este un manager gratuit și ușor de folosit. El te va ajuta atât de laptop sau PC, dar și pe smartphone-ul tău. De asemenea, dacă nu dorești să-l instalezi, poți pur și simlpu să-l adaugi ca și extensie la browser, fie că este vorba de Chrome, Firefox, Opera și așa mai departe.

Interfața lui Bitwarden este simplă și prietenoasă, putând fi astfel folosit de oricine. Deci nu este nevoie să fii vreun expert în IT pentru a-l folosi, ci ai nevoie de doar 5 minute pentru a te familiariza cu el.

Acest manager de parole este complet gratuit, însă doritorii pot să plătească un abonament lunar pentru câteva beneficii extra. Cel mai mare preț este de 3.33$ pentru întreaga familie, deci nu este vorba despre niște sume exorbitante.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu ezita să-l distribui pentru a-i ajuta și pe prietenii tăi să afle lucruri noi!